Diploma in Usuluddin


UNIVERSITI / KOLEJ
PROGRAM
KELULUSAN
TEMPOH
KEMASUKAN
PENDAFTARAN
YURAN PENGAJIAN
SPM 3 Kredit dengan lulus Bahasa Arab atau Pendidikan Islam
30 bulan / 7 Semester
Januari / April / Oktober
MYR 500
MYR 19,500
DAFTARIPTdotCOM-Diploma-in-Usuluddin

MQA: MQA/PA08700

Pengiktirafan: Di iktiraf oleh Agensi Kelayakan Malaysia MQA dan Kementerian Pendidikan Malaysia serta memenuhi standard yang ditetapkan. Sebuah IPT di bawah pengurusan Yayasan Restu (Pengeluar cetakan Al-Quran kedua terbesar di dunia) serta mempunyai usahama bersama Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (UniSHAMS).

 

Pinjaman: PTPTN (Maksima RM17,100)
Biasiswa: RM2,600 - Yuran selepas biasiswa RM19,500 RM16,900
Rebat/Diskaun/Insentif: Tiada
Asrama: Percuma untuk tahun pertama.
Pengangkutan: Percuma untuk tahun pertama. Tiket kapal terbang sehala dari Sabah/Sarawak boleh tuntut RM150 dari pihak IPT.
Elaun: Tiada


Peluang kerjaya: Imam, Guru, Ustaz/ah dan banyak lagi.

Peluang lanjutan Ijazah: Ijazah Sarjana Muda Usuluddin dengan Kepujian. Peluang melanjutkan ijazah di Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (UniSHAMS), 

 

Lokasi kampus: Shah Alam, Selangor* Yuran di atas adalah tertakluk kepada perubahan. Sebarang pertukaran, akan di maklumkan secepat mungkin.

Telegram Group LinkWhatsapp Group LinkTelegram Group MelayuTelegram Melayu BolehTelegram Awek MelayuKoleksi rareHijableaksGroup telegram bokepThailand Telegram GroupHematology AnalyzerUltrasound MalaysiaEdan Malaysia3D Printer MalaysiaAsia Victor 3DRequest for quotationquotationLincoln University CollegeDiploma in Policing and InvestigationDiploma in Law Enforcement